Home About love Resepi
do follow me.

Monday, 22 July 2013

Sahabat untuk Selamanya

ASSALAMUALAIKUM KAWAN~KAWAN

sahabat ^^,

SAHABAT...
kaulah penyinar hidupku..
tanpamu di sisiku..
ku rasa hidupku kosong tanpa dengan gelak tawa, masalah kongsi bersama..
walaupun korang berlainan agama, perangai, jantina, hobi dan dll
tetapi jika sekali korang da dianggap kawan, 
koranglah kawan ku dunia & akhirat..
susah senang hidup bersama mengharungi segala liku ~ liku kehidupan
pahit manis bersama..
itulah warna warni kehidupan kita di bumi ini..
sentiasa ingin berteman, 
sentiasa ingin berkongsi rahsia kehidupan..

# thanx for being my friend





Tuesday, 26 March 2013

Segmen Tambah Followers Sepantas Kilat

ASSALAMMUALAIKUM N HYE^^



# KLIK BANNER DI ATAS

FOLLOWER TERKINI

190

Jom join ramai2 kasi gempak !!

Friday, 22 March 2013

KAWAN SEJATI


ASSALAMMUALAIKUM EVERYONE^^



FRIENDS like a color pencils
they color my lives =)

FRIENDS 
we shared smiles,
we wiped the tears,
and through the years,
our FRIENDSHIP has grown
along with us
you all are truly
a wonderful part of my life

I really miss you all (*tears)

SERI, FANA, AIDA, FYFY, EIKA, BUM, NANA, NURUL, AWYN, LIZA, LINDA, CINAH, FAIN, FARAH, ATUL, AINI, JIJAH, YOT, AIN, HAWA, HUDA,QIELA, ECAH, LAN, SIVA and all my friends...

without them my life is too boring
I really appreciate and proud of them=)
mmuahhhh...



Friday, 1 March 2013

Segmen Nisha Nak Follow korang



*KLIK BANNER UNTUK JOIN*

anda di tag-----> cik fara  iemagurlz

Giveaway Gossip Girl

Assalammualaikum ^_^


*KLIK BANNER DI ATAS*


  •   X perlu entry berjela
  •   Kopipes dan komen sahaja
  •   Tunggu tarikh pengumuman hadiah anda
  •   Hanya follow dan like AQOUSTICA ZATI

HADIAH

  • SATU NOVEL "SEMILIR CINTA"
  • 5 RIBBON BROOCHES
  • 5 HEART BOOKMARK CORNER + 10 STICK BOOKMARK
  • 20 LAMINATED BLOGGER BOOKMARK
  • 9 LOLLIPOP ICE CREAM

50 PEMENANG 


*SEMUA PESERTA AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST + hadiah penghargaan sebab join. p/s : x mahal pun.

Monday, 18 February 2013

Sambungan Kelmarin

ASSALAMMUALAIKUM^^

Okay..entry kali ni sambungan entry kelmarin..

Sambungan apa yang sy makan n nak buat hari ini..
As I told yesterday, I want to make Satay n Chocolate Cake
*cewahhh speak London la pulop
*xtawu berterabur ayat..maaf la yew..mencuba je speaking.haha


Okay back to basic post..
sy da siap dah bakar satay n buat kek hari ni
kek ni sy buat untuk bawak balik U 
and untuk bg kawan2 merasa air tgn sy ni.haha

Ini dye gambar2 nyer..
scroll la ke bawah cepat..ngee


taraaaa.....


satay yg siap untuk di ngap oleh nafsu gajah macam sy ni..kih3


hah yang ini pulak kek coklat yg sy da lame nak mkn tp xde masa nak buat
Now, sy de mase nk buat apa lagi kn..
buat la byk2 untuk di makan dan di bagi org..
ok..kek sdh siap..


Nyum... Nyum... Nyum...
sedap taw sehingga menjilat jari kaki tuh.hahaha
warna bukan ukuran nyer janji mengancam bila makan..hee


Orite sekian terima kasih..
If sesiapa nak resepi satay n kek coklat tuh leh la mintak.hehe
Kalau sy rajin nnt sy buat entry resepinya yew..!!
TQ kepada yg sudi baca=)
Keep reading ya..

Saturday, 16 February 2013

Menghabiskan Sisa Cuti dgn Makan-Makan

Assalammualaikum semua=)
Setelah sebulan duduk membesarkan badan at home sweet home, akhirnyer mase telah tiba untuk ku pulang semula ke tempat belajar. Esok adalah hari terakhir ku menghabiskan sisa- sisa cuti di rumah.
Setiap kali nak balik ke Terengganu je sy berat hati. Padahal sy da lame duduk sana tp xkan x boleh nak adapt kn.. Ini bukan ape may be sy ni manja dan mengada sgt..hahaha
nak x nak kena jgk teruskan perjuangan sebagai seorang pelajar.
Kalau nak ikutkan esok adalah hari first class tp sy ni bajet otai kat sana so balik lewat sikit.
Alaaa selalunyer kan hari pertama class selalu cancel. Apa lagi amek la kesempatan sikit balik lmbt.haha
Al-maklumlah sy da cukup 'tua' di U. Sy da Sem 6 dlm kos ISLAMIC FINANCE.
Lec agaknyer da jemu da tengok muka sy.hahaha..


Hah... tp sebelum sy balik ke U, sy nak makan puas2..(nafsu gajah betul, x padan dgn badan kecik tp kuat mkn.hahaha..Mati la nak...!!)
Nnt kat sana sy da x dpt makan masakan MY MOM lg..Alahai sedihnyer=(
Ok sebelum pulang sy nak buat SATAY n KEK COKLAT..
Nyum nyum nyum... Terliurr la pulop.hee
Makan la sampai lebam..!!
Kena la sy  buat byk kali ni..
nak bg kawan2 di sana merasai air tangan sy yg sedap lagi manis ni 
(perasannyer..nak muntah ijo rasa) hahaha...

Okay bahan semua sy da ready tinggal nak buat saja.
Excited la pulop nak tunggu esok..
Tap bkn excited nak balik tp excited nak makannnn.
kih3..makan saja yg tawu kn..

hahhhh....ini Satay yang saya sudah perap. Esok tinggal bakar saja.
Meh tengok meh...
scroll ke bawah cepat...!!


ni hah yang dah di perap..malas nak susun2.haha


banyak kan.ni makan tuk bape orang tah.haha



Orite..cukup untuk gambar satay yg telah diperap..
kita sambung cerita esok pulak
Nantikan Satay yg sudah siap dan KEK COKLAT sy esok..
Keep reading Peeps (*_@)

Friday, 8 February 2013

Join Segmen : Naikan followers blog

Assalammualaikum and Hye:)
ok..kali pertama baru nak join segmen ni..
jom la korang join sekali yew..
stepnyer mudah saja..

1)tepekkan banner macam di bawah ni

2)backlink dekat entry anda
macam ni  mohdzuhri

3)publish
mudahkan step2 nya..
da saya katekan tadi..hee
tp ni yang important nak join..

jgn lupa yew follow blog ni..
mohdzuhri cikfe aimi Aina Humaira
eymasu Eymasu 2 Abdul Muiz

Like fanpage ni pula
Mohd Zuhri Cik Fie Ice Cream 
Eymasu fanpage Petals2u

then siap !!
Segmen ni tamat pada
13/2/2013 taw..
so cepat2 join yew sebelum terlambat
melepas nanti..
ni lah hadiah yang akn korang dapat nanti 
Topup rm5x3 Voucher rm 10x2 , 2 set  buat  barang kraft Blog review x2  , Tudung manik 
TAPI
pada yang bertuah je taw..
kalau tak dapat pon jgnlah sedih
tuah orang tak siapa yang tahu kan..
jom join ramai2..
support them !!
saya sudah anda bila lagi..
ok babai:)

Tuesday, 15 January 2013

jalan buang duit~~

Assalammualaikum:)

hah..... hari nie nak hapdate pasal WET WORLD kat Batu Pahat, Johor pulop !!
Siyezly, name je duduk Joho tp p wet world batu pahat pon baru sekali.haha...
tuh yg excited giler..! jakun sekejap sy bila sampai sana
naseb la pandai control kejakunan tuh.kih3 !!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#ok.macam ni cerita nyer

bila da sampai sana, sy dijemput kawan2 sy..
macam menyambut Datin-datin pulak kan..(bila lg nak rase mcm tuh)
da bersalam, berpeluk cium segala bagai kami pon terus p wet world tuh..
yg kelakarnyer kawan sy ni siap beli baju, seluar n tudung semata-mata nak mandi
itu pon selepas dicucuk oleh kami
al-maklumlah dye xnak mndi sebab takot lemas
pernah ke dengar orang lemas sebab mandi dkt wet world tuh??
sy x penah dengar la pulak.hahaha

setelah sampai dekat sana, kami pon terus tukar baju untuk mandi, bayar untuk pakai boya
actually sy ni x pandai berenang..
untuk langkah berjaga-jaga sy pon sewa la boya
mane la tawu sy orang pertama dalam sejarah lemas ke kn.haha
bila da setel segala pembayaran ape lagi..
sy rasa macam nak melompat-lompat katak je dapat p wet world
lame kot tak mandi macam ni
selalu duduk rumah terperap je kan
sesekali rasa nak berlibur berjimba dengan kawan-kawan..
saya la orang paling excited nak mandi..
kami main gelongsor, mandi tempat kanak-kanak pon jadi.haha
ni hah gambar2 kami masa mandi
x boleh masuk byk sgt..
bahaya !! hahahaha

ni lah muka kejakunan + kegembiraan kami....
kami mandi berendam ni selama 2 jam lebih..
sampai kaki tangan sy kecut-kecut + lebam-lebam + luka-luka taw
tapi itu semua x mematahkan semangat kami nak mandi
punye la excited kan...!!
sampai pakcik guard tuh da kenal kami da
mana x nyer kami je orang yg paling lame mandi
turun naik gelongsor tuh
naseb la pkcik tuh x kesah kan..hahaaha
bila da puas kami pon p bilik air untuk mandi dan bersiap-siap utk solat dan bershopping..
Yahooooo....!! (nampak x giler shopping tuh)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kami sampai di BATU PAHAT MALL..
jalan-jalan sampai x hengat dunia
beli purse lah, beli kasut lah..
itu je yg dapat sbb kawan sy da nak balik da
yg penting kami puas berjalan kt sana !!
walaupon orang cakap xde menda sgt kt sane
tp xpe lah wat untuk mencuci mata kn.hee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

selepas keesokkannyer kami bersiap-siap nak balik ke rumah di Bandar penawar..
kami ikut highway Kulai
da alang-alang menyeluk pekasam..
kami pon singgah di JOHO PREMIUM OUTLET (JPO)
tempat shopping mall yang gah dan besau serta cantek..
macam dekat oversea tuh..!!
barang-barang nyer apatah lagi kan.semua nyer mahal-mahal belaka.branded la katakn..
kami singgah jalan-jalan makan aiskrim je lah n interframe je.heuw3


di sebabkan sy ni hantu aiskrim jgk
pe lagi sy ajak la kawan-kawan p mkn dkt BASKIN ROBBINS
hehehe...makan la sampai lebam kan..
janji sedap..
macam-macam jenis perasa tuh..
ada yg rase macam ubat lah
macam chewing gum la..apedaa
then pe ag masa sudah tiba la
before balik ke rumah perkara wajib ambek gambar la..hee



hah ni lah JPO yg sy cakap td..
cantek kan tempat nyer
ohsem taw !!
memang lawa sngt tempat nyer..
kalau yg kaki shopping nak brg branded leh la p cni
dijamin suka dan puas hati
xpayah da nak p oversea bagai la kn..
kat negara MALAYSIA pun ada lah semua nih..!!
x sempat nak bergambar sakan memandangkan kami berjalan xhengat dunia nak sampai magrib da
so, dengan rushing nyer kawan sy memecut kereta
taraaa sekejap je sampai nyer..
yg penting alhamdulillah kami semua selamat sampai ke rumah masing-masing

ok lah sampai sini saja cerita nya
tq kepada yg sudi membaca
#caucincau




Thursday, 10 January 2013

Berakhir sudah~

Assalammualaikum...

Alhamdulillah berakhir sudah kisah sy di sem 5 in ISLAMIC FINANCE..
Hari yg dinanti2 kan sudah tiba..
pe lagi sem da abez, final da abez..
angkat kaki bla la dr UNISZA..hahaha
HOMESICK da ni..tu yg x sbr2 nak balik..abez da paper td and malam ni gerak balik JOHO..
x menyabar betul..kih3..
berakhir sudah sy berpantang selama 2 minggu ni melihat buku, tension dgn buku, stress dgn segala bagai program and proposal yg kena incharge...berakhir sudah semuanyer untuk bulan ni..say "goodbye" to semuanyer.huk3
kita bertemu kembali bulan 3 yew..


tiada lg kerja berkumpulan:(

Dalam kegembiraan sudah tamat sem ini, byk kenangan dalam sem ini tdk penah sy lupa..terlalu banyak kenangan manis dan pahit maung sy dan kawan2 harungi. terlalu sukar utk dilupakan dan ia masih terpahat dalam jiwa sanubari sy..cewahhh...
ni kenangan manis sy bersama dgn kawan2.kami p makan di PIZZA HUT n MASJID KRISTAL
Kami ni kalau da berjalan, bershopping memang sakan. 
duit tu keluar macam air je..lebur selebur2 nya.haha
macam mana la nak berjimat klu setiap kali keluar habez duit.

hah yg ni pulak bercermin mata sakan with my bestie cik fara
bermanja2 gituuu...
kami memang suka berkongsi dan brg mesti nak sama jew..
kami xpernah berkira kalau nak sesuatu tuh..kan3 cik fara..!!
tp 1 je kami x berkongsi dan tiada kompromi. 
jeng jeng jeng....kami x berkongsi partner.haha
no no no way man..!!!

#TUTUP KISAH GEMBIRA....

*KISAH SEDIH pula pada sem ni kami punya program terpaksa ditunda untuk bila tah.
Setelah bertungkus lumus menyiapkan proposal yg entah berapa kali kena edit, 
turun naik ke HEPA,
jumpa org atas sana atas sini,
akhirnya keputusan yg meragut jantung, hati, limpa, dan sebagainya.
mereka suruh kami tunda program ni dgn alasan yg kami sakit ati
tp xpe lah..kami redha.mayb ni yg terbaik.ada hikmah di sebalik program ni x jadi kn..
xpe la..sy sudah lupakan da tuh sume yg penting kita ENJOYYYY....!!(versi NORA DANISH)
Cute x, cute x..haha

sebenarnya banyak lagi kisah suka duka lara sem ni..tp sy sudah penat menaip
sampai sini sajalah sy bercoloteh mcm mak jemah kn..hee
k tq kpd yg sudi membaca nyer dan doakan sy selamat sampai dr TERENGGANU------->JOHO
#caucincau


Monday, 7 January 2013

Nyummy Burgerr Slurppp

Salam...

 Wahhh...hari nie nak hapdate pasal BURGER plak.. Sy ni memang suka sgt dgn BURGER..memang kalau nampak burger automatik nafsu gajah datang..(hamboii nafsu mkn kuat sgt) tp itulah makan banyak sampai nak termuntah pon still badan cenggitu je kalau naik pon tang pipi ni hah yang membulat macam kuih apam dot2 tuh.haha untunglah kedai burger POZI dekat Unisza tuh..sy la pelanggan tetap mereka..jyeahhh!!! ni hah burger yang sy selalu makan.memang x boleh ada orang mintak! nanti x cukup.haha...


eh3..terbalik pulak..nasib la nak...!!
hah nampak mengiurkan kan? bg sy sume burger menggiurkan.haha..
hantu burger kan. pantang dijamu kompem lesap.kih3
hari nie sy makan BURGER DAGING CHEESE..mmg ohsem sangat rasa abg2 kedai Pozi ni buat.
x sesetengah tuh..tengok luar, bau memang nampak sedap.tp hampeh rasanyer.  x sedap langsung.
klu yg ni sume cukup..sos tumpah, mayonis tumpah..bahan2 sume cukup..sesedap rasa gituuuuu...!!

haha sudahlah membebel je..sy nak makan ini burger..tata...ngap...!!
#caucincau

Friday, 4 January 2013

Exam's fever

SALAM semua....!!!

exam, exam, dan exam..
lagi 4 paper u alls nak merdeka..
sabar ciket yew..
just waiting for them..jeyeahhhh...!!

5/1/2013
- paper yg make me crazy.haha
paper ISLAMIC ECONOMIC
hope sy dpt la jwb semua..nebes nih:)

7/1/2013
- paper ni pon sy takot sgt
paper kira2 tuh..
ADVANCE FINANCIAL MANAGEMENT
yg bertmbh takotnyer bila lec tuh hah wat soklan ske men trick2..adoiyai..

9/1/2013
-paper ni plak sy suka cara lec tuh mengajar
no stress, no crying, n more laugh..yeahhhhh!!!
paper SERVICE MARKETING

10/1/2013
-hah paper ni la satu2 nya paper bahsa melayu..
so sng la cket nak goreng2 kn..hee
btw soklan ni pon salu jd dlm kehdpn sekeliling kte je
paper BAHASA MELAYU & MINDA


ni la subjek yg sy amek..
nmpk sng tp sbnrnyer hanya Allah sje yg twu
pape pon bak kata ayh sy "jgn la ckp ssh,t bertmbh la ssh"
so even cmne ssh pon just saying "woah EASY nyer n one more thing just keep SMILING"
wish me luck alls^^
ok la mau stop.penat da taip
#caucincau...




Tuesday, 1 January 2013

Rindu

Salam..

wahh...nape yew perasaan rindu ku terhadapnyer semakin menebal..
awkk.....org rindu kt awk ni..
awk dpt x rase perasaan yg same?????kih3....
tunggu masa yg sesuai yew kte disatukan nanti..
In Shaa Allah amin..
"Ya Allah Ya Tuhanku biarlah dia jodohku yg terakhirku Ya Allah"..
amin..amin ya rabbal al amin..

SEGALANYA ADALAH HAK CIPTA CIK AQILA