Home About love Resepi
do follow me.

Tuesday, 15 January 2013

jalan buang duit~~

Assalammualaikum:)

hah..... hari nie nak hapdate pasal WET WORLD kat Batu Pahat, Johor pulop !!
Siyezly, name je duduk Joho tp p wet world batu pahat pon baru sekali.haha...
tuh yg excited giler..! jakun sekejap sy bila sampai sana
naseb la pandai control kejakunan tuh.kih3 !!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#ok.macam ni cerita nyer

bila da sampai sana, sy dijemput kawan2 sy..
macam menyambut Datin-datin pulak kan..(bila lg nak rase mcm tuh)
da bersalam, berpeluk cium segala bagai kami pon terus p wet world tuh..
yg kelakarnyer kawan sy ni siap beli baju, seluar n tudung semata-mata nak mandi
itu pon selepas dicucuk oleh kami
al-maklumlah dye xnak mndi sebab takot lemas
pernah ke dengar orang lemas sebab mandi dkt wet world tuh??
sy x penah dengar la pulak.hahaha

setelah sampai dekat sana, kami pon terus tukar baju untuk mandi, bayar untuk pakai boya
actually sy ni x pandai berenang..
untuk langkah berjaga-jaga sy pon sewa la boya
mane la tawu sy orang pertama dalam sejarah lemas ke kn.haha
bila da setel segala pembayaran ape lagi..
sy rasa macam nak melompat-lompat katak je dapat p wet world
lame kot tak mandi macam ni
selalu duduk rumah terperap je kan
sesekali rasa nak berlibur berjimba dengan kawan-kawan..
saya la orang paling excited nak mandi..
kami main gelongsor, mandi tempat kanak-kanak pon jadi.haha
ni hah gambar2 kami masa mandi
x boleh masuk byk sgt..
bahaya !! hahahaha

ni lah muka kejakunan + kegembiraan kami....
kami mandi berendam ni selama 2 jam lebih..
sampai kaki tangan sy kecut-kecut + lebam-lebam + luka-luka taw
tapi itu semua x mematahkan semangat kami nak mandi
punye la excited kan...!!
sampai pakcik guard tuh da kenal kami da
mana x nyer kami je orang yg paling lame mandi
turun naik gelongsor tuh
naseb la pkcik tuh x kesah kan..hahaaha
bila da puas kami pon p bilik air untuk mandi dan bersiap-siap utk solat dan bershopping..
Yahooooo....!! (nampak x giler shopping tuh)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kami sampai di BATU PAHAT MALL..
jalan-jalan sampai x hengat dunia
beli purse lah, beli kasut lah..
itu je yg dapat sbb kawan sy da nak balik da
yg penting kami puas berjalan kt sana !!
walaupon orang cakap xde menda sgt kt sane
tp xpe lah wat untuk mencuci mata kn.hee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

selepas keesokkannyer kami bersiap-siap nak balik ke rumah di Bandar penawar..
kami ikut highway Kulai
da alang-alang menyeluk pekasam..
kami pon singgah di JOHO PREMIUM OUTLET (JPO)
tempat shopping mall yang gah dan besau serta cantek..
macam dekat oversea tuh..!!
barang-barang nyer apatah lagi kan.semua nyer mahal-mahal belaka.branded la katakn..
kami singgah jalan-jalan makan aiskrim je lah n interframe je.heuw3


di sebabkan sy ni hantu aiskrim jgk
pe lagi sy ajak la kawan-kawan p mkn dkt BASKIN ROBBINS
hehehe...makan la sampai lebam kan..
janji sedap..
macam-macam jenis perasa tuh..
ada yg rase macam ubat lah
macam chewing gum la..apedaa
then pe ag masa sudah tiba la
before balik ke rumah perkara wajib ambek gambar la..hee



hah ni lah JPO yg sy cakap td..
cantek kan tempat nyer
ohsem taw !!
memang lawa sngt tempat nyer..
kalau yg kaki shopping nak brg branded leh la p cni
dijamin suka dan puas hati
xpayah da nak p oversea bagai la kn..
kat negara MALAYSIA pun ada lah semua nih..!!
x sempat nak bergambar sakan memandangkan kami berjalan xhengat dunia nak sampai magrib da
so, dengan rushing nyer kawan sy memecut kereta
taraaa sekejap je sampai nyer..
yg penting alhamdulillah kami semua selamat sampai ke rumah masing-masing

ok lah sampai sini saja cerita nya
tq kepada yg sudi membaca
#caucincau




6 comments:

  1. Replies
    1. sedap sgt...
      benda mahal sume sedap wak
      tp yg wrne cm hijau tuh sedap
      mint choc:)

      Delete
  2. waahhh..best nyer syg... liza dah lama x shopping luar ipoh... huhu...x sabar tggu elaun... dpt elaun nk buat duit gak lah... haha..bukn slalu kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best yunk..
      jemput la dtg ke joho..
      mcm2 ade tempat yg best
      jom p legoland..hee..promote cket joho

      Delete
  3. Ala jauhlah pula wetland ni.. baru nk g jln2 sabtu ni.. huuuu

    ReplyDelete

surat cinta sampai

SEGALANYA ADALAH HAK CIPTA CIK AQILA